KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

WtorekŚrodaCzwartekPiątekPoniedziałekWtorekŚrodaCzwartekPiątekPoniedziałek     
28.07.202029.07.202030.07.202031.07.20203.08.20204.08.20205.08.20206.08.20207.08.202010.08.2020Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji
śniadanie:         
pieczywo miesz.mannapieczywo miesz.pieczywo miesz.pieczywo miesz.pieczywo miesz.płatkipieczywo miesz.pieczywo miesz.pieczywo miesz.1. Zboża zawierające gluten    
z masłem (1,7)na mleku (7)z masłem (1,7)z masłem (1,7)z masłem (1,7)z masłem (1,7)czekoladowez masłem (1,7)z masłem (1,7)z masłem (1,7)2. Skorupiaki i produkty pochodne;    
serek twój smak (7) serek (7)kiełbasa pods. (1,7,9,10)pasztet (1,7,9,10)ser żółty (7)na mleku (7)twarożekpasta jajecznahumus (9)3. Jaja i produkty pochodne;    
paprykabułka z masłem (1,7)homorzodkiewkapomidorpaprykarogalz rzodkiewką (7)ze szczypiorkiem (3,10)ogórek4. Ryby i produkty pochodne    
kakao(7)dżem brzosk.kawa inka(7)kawa inka(7)kakao (7)kawa inka(7)z masłem(1,7)kakao (7)kawa inka(7)kakao (7)5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;    
kiwi 1/2brzoskwiniaarbuzarbuzjabłkobanan 1/2arbuzarbuz jabłko 1/26. Soja i produkty pochodne    
  obiad:       7. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą )    
zupazupazupazupazupazupazupazupazupazupa8. Orzechy    
krupnikkalafiorowaryżankapomidorowaogókowazacierkowabarszcz białyjarzynowakoperkowa (7,9)fasolowa9. Seler i produkty pochodne    
z natką (1,7,9)z natką (1,9)z natką (9)z natką (1,7,9)z natką (9)z natką (1,9) z natką (7,9) z natką (7,9)10. Gorczyca i produkty pochodne    
makaronpierogifrykadelka (1,3)filet rybnymakarongołąki w sosiesos z szynkikluski leniwebitkiplacki11. Nasiona sezamu i produkty pochodne    
z sosemz kapustą z mintaja (1,3,4)z serem (1,3,7)pomidor. (1,3,7)wieprzowej (1)z masłemwieprzowej (1)z jabłkiem (1,3,7)12. Dwutlenek siarki    
węgierskim (1,7)i pieczarkami (1,3,7)ziemniakiziemniaki ziemniakikopytka (1,3)i bułką tartą (1,3,7)kasza 13. Łubin    
  z koperkiemz koperkiem z koperkiem  gryczana 14. Mięczaki    
ogórek buraczki (1)surówka    ogórek kisz.      
   z kapusty białej(3,7)           
kompotkompotkompotkompotkompotkompotkompotkompotkompotkompot     
wieloowocowywieloowocowywieloowocowywieloowocowywieloowocowywieloowocowywieloowocowywieloowocowywieloowocowywieloowocowy     
               
podwieczorek:              
kisiel (7)pieczywo miesz.sałatkarogalikipieczywo miesz.pieczywo miesz.kanapkapieczywo miesz.sałatkapieczywo miesz.     
 z masłem (1,7)jarzynowa (3,9)z marmoladą (1,3,7)z masłem (1,7)z masłem (1,7)dekoracyjna (1,7,9,10)z masłem (1,7)owocowaz masłem (1,7)   #ARG! 
 polędwica drob. (1,7,9,10)pieczywo miesz. szynka (1,7,9,10)pasta rybna (4) kiełbasa pods. (1,7,9,10) szynka drob.(1,7,9,10)     
pierniczkisałataz masłem (1,7)soczekketchupz natką rzodkiewka rzodkiewka