Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek 01.09.2025
śniadanie:
chleb owsiany z masłem polędwica drobiowa, ogórek kawa inka (alergeny: gluten, mleko, seler, gorczyca)

obiad:   
zupa z soczewicy (soczewica, marchew, olej, pulpa pomid., cebula, ziemniaki, natka)    makaron z serem  (twaróg półtłusty, jogurt nat., makaron; alergeny: gluten, mleko)  nektarynka, sok  gruszkowy

podwieczorek:
 chleb żytni pasta jajeczna ze szczypiorkiem rzodkiewka herbata ( alergeny: mleko, jaja)     

Wtorek 02.09.2025

śniadanie:
kluski lane bułka masło ser biały dżem  papryka (alergeny: gluten, mleko, jaja) 

obiad:
zupa brokułowa (kurczak, włoszczyzna, ryż, brokuł, natka; alergeny: mleko, seler)    kotlet drobiowy w płatkach kuk.   ( alergeny: gluten, mleko, jaja)    ziemniaki z koperkiem ogórek z jogurtem (alergen: mleko)   woda  z cytryną 

podwieczorek:
koktajl  z owoców tropikalnych   ciasteczka  zoo  (alergeny: gluten,mleko, jaja) 

Środa 03.09.2025

śniadanie:

chleb owsiany masło pasta z avokado pomidor kakao (alergeny: gluten,  jaja, mleko)

obiad:
zupa barszcz biały (kiełbasa, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, barszcz biały w but., śmietana, jaja ; alergeny: mleko, seler, jaja)    ryż  z malinami i jogurtem (ryż, maliny, jogurt gr.; alergeny: mleko)  kompot  wieloowocowy

podwieczorek: 
chleb żytni masło szynka  papryka, rukola herbata  (alergeny: gluten, mleko, seler, gorczyca)

Czwartek 04.09.2025

śniadanie:
chleb owsiany masło serek homo papryka kawa inka (alergeny: gluten, mleko)
obiad:
zupa koperkowa  (kurczak, włoszczyzna, ziemniaki, koper, jogurt gr; alergeny: mleko, seler)    pulpet w sosie pomidorowym (szynka wp, jaja, ryż, bułka tarta, pulpa, śmietana; alergeny: gluten, jaja, mleko)    kasza jęczmienna (alergen: gluten) sałatka z buraczków (buraki, jabłko, olej)  jogurt (a: mleko) woda z miętą
podwieczorek:
chleb żytni pasta rybna rzodkiewka herbata  (makrela wędzona, jajka, ogórek kisz, natka; alergeny: ryba, jaja)

Piątek 05.09.2025

śniadanie:
chleb owsiany  z masłem  schab ogórek, roszpunka kakao (alergeny: gluten, mleko, seler, gorczyca)
obiad:
zupa pomidorowa (kurczak, włoszczyzna, makaron, pulpa pom., koncentrat, natka, jogurt gr, śmietana.; alergeny:  mleko, jaja, seler)    filet rybny z mintaja  z pieca (alergeny gluten, jaja, ryby)    ziemniaki z koperkiem surówka  z kapusty białej (kapusta czerw., jabłko, jogurt; alergeny: mleko)  jogurt (a: mleko) kompot  wieloowocowy
podwieczorek:
mus  owocowy    ciasteczka  z morelą  (alergeny: gluten, mleko, jaja)

Poniedziałek 08.09.2025

śniadanie:
chleb owsiany ser żółty pomidor, sałata  kawa inka (alergeny:gluten, mleko)
obiad:
 zupa grochowa (kiełbasa, włoszczyzna, groch, ziemniaki, natka; alergeny: seler)    naleśnik  z dżemem  (mleko, jaja, mąka, olej rzepakowy, dżem; alergeny: gluten, mleko, jaja)    skyr (alergen: mleko)      sok  jabłkowy
podwieczorek:
 chleb żytni masło polędwica papryka herbata  (alergeny: gluten, mleko, seler, gorczyca)

Wtorek 09.09.2025
śniadanie:
bułka angielka twarożek ze szczypiorkiem rzodkiewka kakao (twaróg półtłusty, jogurt, rzodkiewka; alergeny: gluten, mleko)
obiad:
zupa krupnik (kurczak, włoszczyzna, kasza jęczmienna, ziemniaki.; alergeny: gluten, seler)    pierś z kurczaka w sosie  jogurtowo-śmiet.  (pierś z kurczaka, cebula, jogurt gr, śmietana 12%; alergeny: gluten, mleko)  makaron penne (alergen: gluten) papryka    jogurt (a: mleko) woda  z cytryną

podwieczorek:
 kisiel (sok owocowy, mąka ziemniaczana)    andrut (alergeny: gluten, mleko, jaja)   arbuz

Środa 10.09.2025

śniadanie:
chleb owsiany pasta  z serka wiejsk. z orzechami włoskimi pomidorki kokt. Kawa inka (alergeny: jaja)
obiad:
zupa gołąbkowa (mięso od szynki, kapusta, marchew, cebula, pulpa pomid., ryż, olej, natka)  kluski leniwe z bułką tartą (ser biały, mąka, jaja, ziemniaki, bułka tarta, olej; alergeny: mleko, jaja, gluten)  marchew  kompot wieloowocowy 
podwieczorek:
chleb żytni masło pasztet papryka herbata jogurt (a: mleko) (alergeny: gluten, mleko,  jaja)

Czwartek 11.09.2025

śniadanie:
płatki śniadaniowe rogal z masłem ser riccotta ogórek (alergeny:  gluten, mleko) 
obiad:
zupa zacierkowa (kurczak, włoszczyzna, zacierka, natka; alergeny: gluten, seler, jaja)  kotlet schabowy  (schab, jaja, bułka tarta; alergeny: gluten, jaja, mleko)  ziemniaki z koperkiem sałata z jogurtem (alergen: mleko)   woda z miętą 
podwieczorek:
chleb żytni masło pomidor ze szczypiorkiem herbata śliwki (alergeny: gluten, mleko, seler, gorczyca)

Piątek 12.09.2025

śniadanie:
chleb owsiany serek twój smak ogórek, rzodkiewka kakao (alergeny :gluten, mleko)
obiad:
zupa ryżanka (kurczak, włoszczyzna, ryż, natka; alergeny: seler)  paluszki rybne  (alergeny gluten, jaja, ryby) ziemniaki z koperkiem kalafior  gotowany (alergen: mleko, gluten)  jogurt (a: mleko) kompot  wieloowocowy 
podwieczorek:
ciasto marchewkowe, sok owocowy (alergeny: gluten, mleko, jaja)   brzoskwinia